Hitta din löpkänsla

Vad handlar kursen om?

 

Den här kursen handlar om att hitta sin löpkänsla. Med andra ord, att uppnå en känsla av glädje och lätthet när man springer.

 

De flesta löpkurser handlar om teknik, intervallpass, backträning, styrketräning och så vidare. Det handlar om att springa på en viss tid eller klara av en viss sträcka. Men hur mycket fokus ligger på att springa skonsamt och naturligt? Nästan ingen alls.

 

I den här kursen får du lära dig att:

» hitta lätthet i löpsteget

» lyssna på din kropp

» hitta din egen rytm

» hitta glädjen i rörelsen

» lära dig att springa skonsamt

Hur är kursen upplagd?

 

Det här är en kurs som är ganska lugn och stilla. Vi mixar jogg med gång och reflektioner. Man behöver inte ha bra kondition för att vara med. Alla nivåer är välkomna. Det spelar ingen roll om du är en rutinerad löpare eller en wannabe-löpare!

 

Tid: Tisdagar kl 18:30-20:00

Plats: Slingan på Slätten

Mötesplats: Parkeringen vid Falkenbergs Orienteringsklubb

Antal gånger: 4

Investering: 1250 kronor

 

Kursen är fördelad på 4 kvällar. De 3 första kvällarna är veckorna efter varandra. Efter det har vi ett uppehåll på 4 veckor där man får tid till att öva på det vi gått igenom i lugn och ro. Sedan träffas vi ytterligare en gång så man får ett tillfälle till att ställa frågor som kommit upp, repetera och ytterligare förankra det man lärt sig.

 

Max 6 deltagare per grupp!

 

PASSAR DIG SOM

 

drömmer om att njuta under själva löprundan

 

PASSAR DIG SOM

 

vill lära dig springa skonsamt och undvika skador

 

PASSAR DIG SOM

 

vill känna dig lätt som en fjäder när du springer

 

PASSAR DIG SOM

 

inte prioriterar tid och fart över känsla

 

PASSAR DIG SOM

 

vill kunna fortsätta springa livet ut

 

PASSAR DIG SOM

 

vill sprida glädje med ditt härliga löparfejs

 

Min relation till löpning

Jag har hatat att springa! Ända sedan vi skulle börja springa slingan i högstadiet så har jag avskytt löpning. Det kändes alltid tungt, jobbigt och tråkigt.

 

Det kunde kännas skönt efteråt. Det var ju skönt med frisk luft och jag kunde känna mig stolt över att jag tog mig runt. Men det kändes ALDRIG skönt under tiden jag sprang!

 

Nu när jag har ändrat min löpstil och fokuserat på att hitta min känsla så har min relation till löpning förändrats drastiskt! Jag har hittat en löparglädje som jag knappt trodde existerade!

 

Jag har gått från att ”springa som en elefant” till att känna mig lätt som en fjäder.

 

Och du – kan jag – så kan du! Tro mig.

 

Eftersom det här har förändrat mitt liv till det bättre så vill jag givetvis sprida den här löparglädjen och känslan till så många som möjligt! Vill du vara en av dom? Vill du också känna frihet i din löpning?

 

 

”Jag blev nyfiken på den här kursen direkt och kände att jag ville testa detta. Det bästa var att man kunde studera lite olika löpstilar och på så sätt lättare förstå och ta ta till sig informationen. Och så var det toppen att få individuell feedback! Den största lärdomen för mig var att jag blev bättre på att lyssna på kroppen och jag har fått mycket bättre kroppsuppfattning. Jag har redan rekommenderat kursen till flera stycken. ”

– Camia Gunnarsson, Falkenberg

 

 

”Jag hade inga tvivel innan jag anmälde mig till kursen. Det här kändes som ett koncept som skulle passa mig. Det bästa har varit att träffa likasinnade och att få vara lite nördig och reflektera över min löpning. Det har varit väldigt inspirerande att få personliga tips och råd från en kunnig och förtroendeingivande coach. Min största konkreta lärdom var det nya tänket med skonsam löpning, och för mig gjorde det stor skillnad när jag ändrade min fotisättning. En annan insikt var att man ska försöka lyssna lite mer på sin kropp. Det är ju egentligen självklart, men hur ofta tar vi oss den tiden egentligen? Jag skulle absolut rekommendera kursen till andra, men kanske inte vem som helst. Det här är inte för de löpare som tycker att fart och kilometer är det viktiga.”

– Yvonne Andersson, Falkenberg

”Jag var inte säker på ifall jag skulle gå eftersom jag inte gillar att springa. Men jag har alltid burit på något litet hopp om att jag någon gång i livet ska börja tycka om det. Det bästa med löpkursen har varit att man börjar känna skillnad. De stunder där man känner sig hur lätt som helst är underbara! Den största lärdomen har varit att börja känna efter hur det verkligen känns och utifrån det försöka förändra eller hålla kvar vid det som är bra. Jag kan varmt rekommendera denna kursen och tveka inte även om du är en van löpare för du kommer att möta nya spännande upptäckter som gör att du utvecklas vidare.”

– Cecilia Nilsson, Falkenberg

Vill du anmäla dig till nästa kurs?

@ Sandra Svensson 2018

All Rights Reserved