Rörelsecoachning

Vad är rörelsecoachning?

 

Har du någonsin tänkt på hur du rör dig? Hur många steg tar du på en dag? Hur påverkar det egentligen dig och din kropp?

 

Rörelsecoachning handlar först och främst om att öka din kroppsmedvetenhet. Att känna in. Att lyssna på kroppen. Den pratar med dig hela tiden genom att skicka olika signaler, men hur bra är du på att lyssna?

 

”Om du lyssnar på din kropp när den viskar så behöver du inte höra när den skriker.”

 

De flesta av oss har genom åren lyckats skapa ett destruktivt rörelsemönster. Detta bryter ner kroppen och leder ofta till spänningar, smärta och skador. Det kan alltså vara så att du skapar din egen smärta, utan att vara medveten om det.

 

Naturlig och skonsam rörelse

 

Vi har glömt av hur man rör sig naturligt. Vi har lagt till en massa ovanor som bryter ner kroppen, och vi bara fortsätter att bryta ner kroppen varje dag. Ett steg i taget.

 

Sedan skyller vi våra spänningar och vår värk på åldern. Men tänk om det bara beror på hur vi använder våra kroppar?

 

När du hittar tillbaka till ditt naturliga rörelsemönster så kan kroppen läka och återhämta sig – när du rör på dig.

rörelsecoachning, rörelsecoach, Falkenberg, avslappning, återhämtning, rehabilitering, livskvalitet, träning, rörelseträning

Att hitta känslan

 

Vårt fokus under coachningen är att hitta känslan. Det handlar inte så mycket om teknik. Vi är alla unika och har vårt eget speciella sätt att röra oss på, därför lägger vi fokus på hur det känns i just din kropp när du rör på dig.

 

Mitt mål är att du ska hitta tillbaka till en rörelse där det känns mjukt, lugnt, avslappnat, harmoniskt, mysigt, naturligt och stressfritt.

 

Ärligt talat – är det så du känner när du går och springer idag?

Hur går en coachning till?

 

» Vi träffas utomhus – året runt. För att det är läkande bara att vara i naturen.

 

» Vi tittar på ditt rörelsemönster. Så vi går tillsammans och försöker hitta tillbaka till något som är mer naturligt, skönt och skonsamt.

 

» Jag coachar i både gång och löpning. Man får välja själv vad man vill ha mest fokus på.

Pris & Bokning

privat coachning, grupp coachning, rörelsecoachning, rörelsecoach, medvetenhet, rörelseträning, träning, avslappning

» 800 kr / gång

 

» Varar upp till 60 minuter.

 

» Det här passet är helt individuellt. Det är bara du och jag.

 

» Passar dig som vill få ut så mycket som möjligt av din tid och investering. All fokus ligger på dig. Det blir lite mer effektivt och anpassas helt och hållet efter din upplevelse.

 

privat coachning, grupp coachning, rörelsecoachning, rörelsecoach, medvetenhet, rörelseträning, träning, avslappning

» 600 kr / person

 

» Varar upp till 90 minuter.

 

» Det här passet gäller för en liten grupp på 2-6 personer.

 

» Bra för dig som vill utforska din rörelse och ha en kul stund med familj eller vänner. Vi håller det lite mer generellt, men jobbar ändå med er individuella känsla i rörelsen.

 

 

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokad tid. I annat fall debiteras fullt pris. 

Betalning sker vid träningens slut. Jag accepterar kort och Swish. 

Plats: Beror på årstid och väder. Jag kontaktar er senast dagen innan.

.

”Jag hade inga tvivel på att boka coachningen, utan såg det som ett spännande tillfälle till att öka förståelsen för hur jag rör mig och lära mig hur mitt rörelsemönster kan bli skonsammare. Den största förändringen är att jag känner mig mer avslappnad, framför allt när jag går. Mest är det avslappningen i fötterna som gör skillnad och att blicken höjs. Jag har även ändrat min syn på vad en promenad är. Kroppen mår ju bättre av lugnare och mjukare steg. Även tipsen kopplade till löpningen har gett mig nya insikter. Jag gillar Sandras fokus och engagemang. Det är härligt med hennes starka tro på att människans välbefinnande ökar om vi lyssnar mer på vår kropp, andas djupare och är mer avslappnade. Att det sker i skogen på ett individanpassat sätt är ett stort plus. Tipsen är enkla att ta till sig och man kan enkelt träna dem i sina hemmamiljö. Jag skulle verkligen rekommendera detta. Jag tror att alla mår bra av att få hjälp med att röra sig mjukare och mer ergonomiskt.”

– Karin Fornell, Falkenberg 

Jag hade ingen klar bild av vad coachningen skulle innebära, men var nyfiken på att testa. Den största förändringen är att jag nu är medveten om vad som händer i min kropp när jag går och joggar. Det har hänt mycket under de här träningarna. Jag har ändrat både gång- och löpstil. Med gången har jag jobbat med min fotisättning så att jag belastar fötterna jämnare och det återspeglar sig i hela kroppen. Jag går även mycket mer avslappnat, vilket gör att jag märker direkt när jag börjar stressa. Löpningen är mer avslappnad och mina steg har blivit lättare. Detta gör att jag nu känner ett sug efter att ge mig ut och jogga, vilket är en helt ny känsla för mig. Jag gillar allt med coachningen! Det är så intressant och givande att lära sig mer om kroppen. Jag rekommenderar det verkligen till andra. Det känns bra i kroppen och så är det både roligt och intressantFör mig har coachningen även inneburit någon form av mindfulness. När jag fokuserar på min rörelse så kan jag inte tänka på så mycket annat.”

– Birgitta Boman, Falkenberg

”Under mina studier till osteopat har jag blivit alltmer medveten om min kropp och de krafter som påverkar den. Min hårda hälisättning rungade ända upp till skallen och jag fick lätt ont i ländryggen efter en lång promenad. Jag har själv försökt ändra till ett mjukare steg, men har inte hittat ett sätt som känns naturligt. Den största förändringen jag märkt är att jag nu har ett mjukare steg som inte kräver så mycket energi från kroppen. Det gör också mindre ont i ländryggen efter långpromenaden. Vad jag gillar mest är att Sandra går till grunden och “börjar om” med stegen. När jag hade jobbat in ett nytt gångsteg var det även mycket enklare att ändra mitt löpsteg, vilket är något jag försökt mig på under en längre tid men inte riktigt klarat av på egen hand. Jag rekommenderar absolut detta! Alla kroppar skulle tjäna på att slippa göra av med onödig energi.”

– Sandra Bengtsson, Falkenberg

”Jag hade inga tvivel innan jag bokade. Den största förändringen är att jag nu är mer medveten om känslan i kroppen. Jag har blivit bättre på att lyssna på kroppen. Det har också blivit tydligare för mig vad jag gjort för fel innan och jag vet vad det är i min löpstil som jag ska jobba på nu. Det jag gillar mest med coachningen är att man hela tiden jobbar med kroppsmedvetenheten. Jag skulle absolut rekommendera det till andra. Vi borde väl alla lära oss att springa rätt?”

– Lotta Johansson, Falkenberg

Bli vän med din kropp

 

Vi kräver så mycket av våra kroppar. Vi tar dom ofta för givet och blir irriterade när något inte funkar som det ska.

 

Men hur kärleksfull och lyhörd är du? Gör du allt för att ni ska ha en grym relation eller ställer du bara krav?

 

Tar du din kropp för givet?

 

Du får bara en kropp i det här livet. Varför inte vårda den så gott du kan och ge den det den behöver?

 

rörelsecoachning, rörelsecoach, Falkenberg, avslappning, återhämtning, rehabilitering, livskvalitet, träning, rörelseträning

Att tänka på inför coachning

 

 

» Klä dig varmt

Då all träning för tillfället sker utomhus är det viktigt att du klär dig varmt. Du behöver kunna slappna av i långsam rörelse eller när vi står stilla. Tänk gärna lager på lager.

 

» Ta på dig mjuka och sköna kläder

Du ska kunna röra dig fritt, eftersom det är ditt rörelsemönster vi ska utforska. Ta på dig sköna träningskläder som inte hämmar din rörelse.

 

» Ha på dig bekväma skor

Ta gärna på dig dina mest bekväma skor, eller de skor du vanligtvis promenerar eller springer i.

 

Livslångt medlemsskap

 

Att gå och springa är en kunskap som är medfödd. Du kan det. Det finns inom dig. Jag hjälper dig bara att hitta tillbaka till det

 

Vad som är så coolt med rörelsecoachningen är att när du väl har hittat det så har du det alltid med dig. Varför inte investera i några coachningar och hitta ett hållbart sätt att röra dig?

 

Du bär med dig kunskapen så länge du lever!

 

@ Sandra Svensson 2018

All Rights Reserved